Film

Hvor gammel er Nordisk Film?

Nordisk Film er en dansk filmproduktions- og distributionsvirksomhed, der blev grundlagt i 1906 af Ole Olsen. Med over 100 års erfaring i filmindustrien er Nordisk Film en af de ældste filmvirksomheder i verden. I dag er Nordisk Film en del af Egmont Group, som er en førende medievirksomhed i Danmark og en af de største i Europa.

Nordisk Film har gennem årene produceret og distribueret en lang række film, både i Danmark og internationalt. Nogle af de største film, som er produceret af Nordisk Film, omfatter:

  • “Blinkende Lygter” (2000): En dansk kultfilm instrueret af Anders Thomas Jensen og med Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas og Ulrich Thomsen i hovedrollerne.
  • “Flammen & Citronen” (2008): En dansk film om to modstandsfolk under Anden Verdenskrig, instrueret af Ole Christian Madsen og med Thure Lindhardt og Mads Mikkelsen i hovedrollerne.
  • “Fasandræberne” (2014): En dansk thriller baseret på Jussi Adler-Olsens bestseller-roman med samme navn. Filmen er instrueret af Mikkel Nørgaard og med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i hovedrollerne.
  • “Den Skaldede Frisør” (2012): En dansk komedie instrueret af Susanne Bier og med Trine Dyrholm og Pierce Brosnan i hovedrollerne.

Udover filmproduktion har Nordisk Film også investeret i spilproduktion, distribution af film, biografer og TV-produktion. Nordisk Film Biografer er Danmarks største biografkæde med 19 biografer spredt ud over hele landet.

Nordisk Film er også kendt for deres arbejde med special effects, som har været en del af deres filmproduktion siden 1910’erne. Nordisk Films VFX-afdeling er i dag en af de største i Skandinavien og har arbejdet på en lang række internationale filmproduktioner, inklusive “Star Wars: The Last Jedi” og “Ghost in the Shell”.

Alt i alt er Nordisk Film en vigtig del af dansk kultur og filmindustri, og virksomheden har været med til at definere dansk film og underholdning siden deres grundlæggelse i 1906.