Film

Hvem har spillet James Bond?

Siden den første James Bond-film blev udgivet i 1962, har flere skuespillere spillet rollen som den ikoniske britiske agent 007. Her er en liste over alle de skuespillere, der har spillet James Bond, samt de film, de optrådte i:

  1. Sean Connery (1962-1967, 1971) – Dr. No, From Russia with Love, Goldfinger, Thunderball, You Only Live Twice, Diamonds Are Forever
  2. George Lazenby (1969) – On Her Majesty’s Secret Service
  3. Roger Moore (1973-1985) – Live and Let Die, The Man with the Golden Gun, The Spy Who Loved Me, Moonraker, For Your Eyes Only, Octopussy, A View to a Kill
  4. Timothy Dalton (1987-1989) – The Living Daylights, Licence to Kill
  5. Pierce Brosnan (1995-2002) – GoldenEye, Tomorrow Never Dies, The World Is Not Enough, Die Another Day
  6. Daniel Craig (2006-2021) – Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall, Spectre, No Time to Die

Sean Connery var den første skuespiller til at spille James Bond på det store lærred, og han skabte en indflydelsesrig præstation, der stadig påvirker rollens portrættering i dag. Connery spillede Bond i de første fem film og vendte tilbage til rollen i Diamonds Are Forever i 1971.

George Lazenby spillede kun Bond i én film, On Her Majesty’s Secret Service, men hans præstation er stadig værdsat af mange fans. Roger Moore overtog rollen efter Connery og spillede Bond i syv film. Moore’s version af Bond var mere humoristisk og mindre fokuseret på action end tidligere udgaver af karakteren.

Timothy Dalton spillede Bond i to film, The Living Daylights og Licence to Kill, og hans præstation blev rost for at bringe en mere mørk og seriøs tone til karakteren. Pierce Brosnan spillede Bond i fire film og var kendt for sin charmerende og sofistikerede tilgang til karakteren.

Daniel Craig overtog rollen som James Bond i 2006 og har spillet karakteren i fem film. Craig har tilført en mere rå og fysisk tilgang til Bond, og hans præstationer har været rost for at give karakteren mere dybde og kompleksitet.

Alle skuespillerne, der har spillet James Bond, har haft en afgørende rolle i at forme karakteren og dens arv. Deres præstationer har gjort James Bond til en af de mest ikoniske figurer i filmhistorien, og Bond-filmene forbliver en af de mest elskede og underholdende filmserier i verden.